novosti


Saopštenje za javnost

Fabrika „Voćar promet“ počela sa radom u punom kapacitetu

Adriatic Group uspješno revitalizirao još jednu bh. kompaniju

Zvornik, 14.07.2015. – Adriatic Group GmbH Vienna, koja je preuzela fabriku „Voćar promet“ iz Glumine kod Zvornika, je nakon samo nekoliko mjeseci uspjela u potpunosti revitalizirati ovu fabriku. Svi kapaciteti „Voćar prometa“ su stavljeni u puni pogon, fabrika zapošljava 32 stalno zaposlena radnika, te oko 80 sezonskih radnika.

„U toku je sezona, a svi proizvodni resursi „Voćar prometa“ su stavljeni u puni pogon. Svakodnevno nam pristižu sirovine preko naše partnerske firme Agrona d.o.o. Živinice koje prerađujemo u našim kapacitetima i dalje preko članica Adriatic Group plasiramo na tržišta Europske Unije“, izjavio je Ahmed Hublić, direktor Voćar prometa.

„Adriatic Group je obezbijedila sirovine potrebne za proizvodnju, ali i nove poslovne ugovore, te siguran plasman na ino tržište koje do sada nismo imali. Od sada će se proizvodi iz fabrike Voćarpromet naći na policama vodećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Holandiji i V. Britaniji“, dodao je Hublić.

U narednom periodu Adriatic Group ima planove dodatno ulagati u razvoj opštine Zvornik, te obezbijediti nova radna mjesta i pozitivan poslovni ambijent ovom regionu.

Za dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Arijana Katana, PR odjel Adriatic Group
Tel: 061 227 067
e-mail: arijana.katana@pricha.ba

 


Power Point Prezentacija - Kornison

Link za Prezentaciju

Pogledajte prezentaciju koju je pripremio Nihad Grcić dip. ing. agr. o proizvodnji krastavaca (kornišona).

 

Natura

Uspješna promocija Natura proizvoda na festivalu Foodini
100% domaći brend kiselih salata, ajvara i marmelada
Sarajevo, mart 2015. – Natura food d.o.o. Bijeljina se po drugi put predstavila na Foodini good food festu - festivalu dobre hrane, koji je održan 10.marta u Unitic poslovnom centru u Sarajevu.

Naturini proizvodi su osvojili nepca sarajlija koji su se vraćali po „teglu više“.

Cilj tog festivala je promocija bosanskohercegovačke kuhinje, ali i prezentacija internacionalne.
Organizatori su prilikom otvaranja kazali da je Foodini good food fest mjesto koje okuplja uspješne kompanije i proizvođače, ali i pojedince koji će se predstaviti svojim proizvodima i specijalitetima.
Namjera je i okupljanjem raznih izlagača izgradi čvrstu bazu na kojoj će se temeljiti i dalje razvijati gastronomska ponuda u BiH, a jedan od primarnih ciljeva je spojiti ugostitelje s domaćim proizvođačima.

www.naturafood.ba

Agrona

Agrona pokreće projekat poticaja proizvodnje i otkupa kornišona u BiH
Adriatic Group ulaže u potencijale primarne i prerađivačke proizvodnje
Živinice, februar, 2015. - Firma Agrona d.o.o. Živinice u kooperaciji sa firmama Brams i Voćarpromet, u periodu januar-mart 2015 godine, organizuju niz skupova širom Bosne i Hercegovine namijenjene poljoprivrednicima koji se bave ili namjeravaju baviti uzgojem kornišona. Na skupovima se prezentuju mogućnosti i načini poslovne saradnje između kooperanata i firme Agrona.

„Do sada smo obišli općine i opštine Zavidović, Maglaj, Žepče, Tešanj, Teslić, Goražde, Hadžići, Srebrenik, Jelah, Tuzlu i Bosanski Brod. U narednom periodu nastavljamo sa prezentacijama na kojima nastojimo podstaći poljoprivrednike da iskoriste potencijale uzgoja kornišona i obezbijede svojim porodicama sigurnu egzistenciju baveći se ovom prosperitetnom poljoprivrednom  granom“, izjavila je Ismeta Jakupović, direktorica firme Agrona.

U februaru i martu najavljeni su skupovi u Živinicama, Bijeljini, Trebinju, te ostalim mjestima u BiH koji imaju potencijala za uzgoj ove sorte delikatesnih krastavaca.

Za tekuću godinu  planirana je proizvodnja od 3.000 tona kornišona namijenjena prerađivačkim kapacitetima Adriatic Grupe i plasmanu na tržište EU. Strategija Agrone je da stimulira uzgoj krastavca na području Bosne i Hercegovine, te na taj način uposli veliki broj domaćih kooperanata.

Agrona d.o.o. je firma sa sjedištem u Živinicama i nalazi se u 100% vlasništvu  Adriatic Grupe. Firma Agrona se bavi organizacijom, otkupom i preradom krastavca A klase, kornišona.

www.agrona.ba

Adriatic UK

ADRIATIC UK potpisala ekskluzivni ugovor sa Podravkom
Adriatic Group ojačala svoje prisustvo u Evropskoj Uniji
London, februar, 2015. - Adriatic UK Ltd. je potpisala ugovor sa kompanijom Podravka čime je postala ekskluzivni distributer Podravkinih proizvoda na području Velike Britanije i Irske. Adriatic UK će plasirati Podravkine brendove u vodeće britanske trgovačke lance i na etno tržište.
„Brajlović, Natura, Doncafe, Takovo, Vispak , Pionir, Stark, Kraš su neki od najtraženijih proizvoda sa ovih područja u Europskoj Uniji. Podravka se priključila Adriatic porodici, a na nama je da njihove proizvode učinimo jednim od najprodavanijih u Velikoj Britaniji i Irskoj“, izjavio je Amir Bekić, direktor Adriatic Group.
Adriatic UK Ltd. sa sjedištem u Londonu je članica Adriatic Group. Primarni zadatak firme je distribucija proizvoda iz proizvodnog i distributivnog programa Adriatic Grupe na području Velike Britanije i Irske.
Ulazeći na tržišta Velike Britanije i Irske, Adriatic Group je pokrila još jedno strateški važno područje, te je ojačala svoje prisustvo u Europskoj Uniji.
„I druge firme iz BiH, Hrvatske i Srbije pokazuju interes da preko Adriatic Group Plasiraju svoje proizvode na zahtjevno tržište Velike Britanije i Irske. Naša misija je da im to i omogućimo“, dodao je Bekić.

Brams d.o.o.


Logotip Brams (pdf format)

Logo

napomena: ukoliko nemate Adobe Reader možete ga preuzeti ovdje.